new

Sunday, April 22, 2012

The reality

Hai, rasa mcam lama tak update blog ni... bukan sebab busy, sebab tak busy pun.. actually malas je nak bukak blog ni..haha..takde idea pun nak menaip...sekarang ni entah kenapa rajin plak nak update..update pun nak cakap benda-benda orang penah tanya kat mira je..

One of my friend penah tanya mira soalan die " mira baik tak dengan ex-bf?" My answer is, ok je.. masih berkawan macam biasa, cuma takde la serapat dulu.. Then my friend macam terkejut bila mira still berkawan dengan ex mira.. Dia tanya jugak macam mana boleh still berkawan sedangkan dah putus.. Mira cuma jawab, "tak guna simpan dendam dekat orang lama-lama."

Mula-mula dulu pun susah nak terima perpisahan tu, sampai block dia dekat facebook, buang semua gambar, nombor telefon, everything la pasal dia.. Barang-barang yang dia bagi simpan dalam kotak, tak tengok dah since break up.. Kalau dia call, langsung tak angkat, mesej pun tak balas.. Sakit hati semua ada.. Tapi lama-lama perasaan marah tu hilang...masa, merawat luka dihati dan lenyapkan perasaan marah tu.. And I forgive him.. Then now berkawan, still contact tapi tak rapat la..

Untuk kembali pada ex-bf, mira rasa mustahil...Past is past.. Mungkin dia bukan yang terbaik untuk mira, and mira bukan yang terbaik untuk dia.. Tuhan berikan kegagalan cinta dan takdir putus cinta itu adalah kerana Dia mahu kita belajar dari kegagalan itu agar kita menjadi manusia yang lebih sempurna. Dan dari pengalaman itu, kita dapat berkongsi dengan mereka yang kurang berpengetahuan.. That is just my opinion, tak tahu la orang lain kan..


Kadang-kadang mira pelik juga, kenapa ada orang yang tak mampu nak memaafkan orang yang dah buat kesalahan.. Mira fokus kesalahan dalam percintaan je, bukan kesalahan macam membunuh atau lain-lain ok.. Dah ambil jalan untuk berpisah so perlu ke nak marah lagi?? Rasanya tak perlu kot.. Memaafkan orangkan leh dapat pahala dan buat kita tenang.. Tak baik memutuskan silaturrahim..


takde kena mengena dengan entry..:p

5 comments:

akuiwana said...

tiba2 ada pojan =..=

miera azzudin said...

haha..saja letak..:p

AbiL said...

Haha! Gambar aku tetiba. :P

>Misz Farah..?< said...

hai.. lama tak jenguk.. heh.. tak sangka, apa yg kita buat lepas break up tu same mcm apa yg org laen buat. ingatkan kita tak normal. ;p hehehe.. lambat la pulak bce entry ni.. kalau tak boleh kite share sedey sama2..=')

miera azzudin said...

Its normal la fera.. lg pn benda baik kn.. xperlu la nak putus kawan mcm tu.. thanks sudi jenguk..:D