new

Thursday, March 31, 2011

Langkawi dihatiku..

Hari jumaat yang lepas aku and satu kelas aku ade trip
for our tour planning subject..kitorang dikehendaki membuat trip..
Yela name pun subject tour planning kan..huhu
So destinasinya di Langkawi..antara pulau yang
menjadi tarikan di malaysia...yang penting bebas cukai..haha

Malas nak cte panjang-panjang so tengok gambar jela ok..

Gambar sebelum pergi ke Langkawi..




Gambar mase kat underwater world..




Island hopping and tasik dayang bunting..



berenang di tasik dayang bunting..huhu

penerjun negara..huhu



Banyak lagi gambar nak share tapi untuk next entry plak la yea...
Insyallah kalau ade mase terluang...
Esok plak kitorang akan bertolak ke bukit tinggi...
Mula-mula gi kuala selangor dulu, pastu gi kl, shah alam 
and last baru bukit tinggi..mandi manda skali di waterfall...
Tak sabar rasenya...
Semoga perjalanan kitorang selamat..And enjoy kat sana..:)








Monday, March 28, 2011

Miss that moment...

 I really-really miss that moment...
Moment yang aku memang takkan dapat nak lupakan..
Saat-saat macam ni aku selalu teringat moment tu..
Sekejap tapi sangat berharga bagi aku...
Sebab lagu ana raffali yang aku tengah dengar ni la 
penyebab aku merindui saat tu..


Aku harap aku dapat mengulangi saat itu balik
walaupun moment tu tak sampai 2 jam...
Aku boleh ingat setiap apa yang berlaku..
Haish...rindunya...


Aku tahu orang akan tertanya-tanya apa moment tu...
Haha..biarkan aku and orang tu je yang tahu...
Tak tahu la kenapa aku nak wat pos merepek ni...
Well aku masih penat balik dari langkawi..haha
Idea pun takde nak update...so merepek jap
ambil feeling sambil makan jacker..nyum..nyum...


Pasal langkawi nanti-nanti aku update..
Sekarang banyak benda nak buat dulu..huhu


to that person i hope you have the same feeling with me..:)



Thursday, March 24, 2011

Langkawi...

Dah lama aku tak update blog ni kan...
Ni semua gara-gara test and kuiz yang banyak..
Pastu sibuk wat persiapan tok pergi trip ke langkawi...
So cakap pasal trip gi langkawi...
Aku akan bertolak esok pagi ke langkawi...
Tak sabar gila rasanye..hehe..
Lama dah tak gi langkawi...

So aku akan kurangla menjenguk blog ni..
Thanks pada reader yang sudi bukak blog ni
walaupun tak berupdate dah lama dah..huhu
And mungkin aku akan lagi lama tak update pas ni
coz dah nak exam..
Test 2 pun bakal dijalankan plak..
Pening la dibuatnye and aku akan jarang online
and takkan sempat nak update...
Walaupun hakikatnye aku nak update macam-macam
tapi tak berkesempatan...

Tadi test table manner..huhu
Huh..tension coz ade tragedi yang berlaku...
Memang memberi kesan yang mendalam...haha
K la wish me selamat sampai ke langkawi esok
and semoga trip tu akan happening...:)

Monday, March 21, 2011

Hujung mingguku..

Hujung minggu yang lepas aku berpeluang balik ke kampung.
Setelah lama tak balik kampung jumpa mymom and family..
Seronok gila dapat balik...
Balik-balik je dapat makan laksa sarawak yang mymom buat..
Best sangat..dah lama mengidam..last-last dapat jugak..
Heaven gila rasanya..huhu..
Aku balik hari jumaat, sampai je umah pagi tu aku dok umah je..
Next day aku pergi pusing bandar teluk intan tu ngan mysis..
Semata-mata nak cari kasut je...
Penat aku ajak adik aku mencari sama-sama..haha
Nasib dia la kan terpakse teman aku shopping yang tak seberape tu..



saje menggedik nak pakai shawl..:p


Ngah dok sibuk jenjalan cari barang..
Aku tengok hari cam dah mendung je...
Dah la ape pun tak beli lagi...risau plak..
So aku pun try la pilih kasut secepat mungkin..
Susah gila aku nak cari kasut yang bertutup ni...
Semua tak berkenan...Ade yang aku suka takde saiz plak..
Aku tak suka beli kasut..susah nak cari saiz...
Aku lagi suka beli baju..senang..huhu
Tapi lastly dapat la jugak..
Tu pun asal ade jela...


ni la kasut yang berjaya aku beli..:P


orang selalu tak percaya aku dok teluk intan..
so aku nak bagi prove sikit yang aku dok teluk intan..
haha..tapi tak pandai nak amik gambar..haha



ni gambar mysis..huhu


ee..buruk gila org dlm gambar tu..tak sesuai jadi model..huhu


Dah penat berjalan...kitorang decide nak makan KFC..
Yela time tu pun hujan so malas nak gi tempat lain..


banyakkn die makan..haha


Krusher ni sedap gila..huhu..

Pas makan mybrother call kononnye nak amik kitorang..
so kitorang tunggu la dia..but dah hampir 10minit tunggu 
suddenly die cakap yang dia nak pergi kenduri kawin dulu..
Dia suruh kitorang pergi jenjalan dulu..
So kitorang pun pergi la window shopping..huhu..



ni mase jenjalan cari baju..tapi tak beli pun..

Lastly aku beli jugak la something..
Aku rase cam merepek je ape yang aku beli..
Pape pun enjoy dihujung minggu..haha
Yang paling best mymom punya laksa sarawak..
Aku makan banyak ok..huhu..







Thursday, March 17, 2011

Fact about guys..

Here are some of the facts..
  1. Guys don't actually look after good-looking girls. They prefer neat and presentable girls.
  2. Guys may be flirting around all day but before they go to sleep, they always think about the girl they truly care about.
  3. When a guy really likes you, he'll disregard all your bad characteristics.
  4. Guys go crazy over a girl's smile.
  5. Guys usually try hard to get the girl who has dumped them, and this makes it harder for them to accept their defeat.
  6. When a girl says "no", a guy hears it as "try again tomorrow".
  7. It's good to test a guy first before you believe him. But don't let him wait that long.
  8. Guys hate it when their clothes get dirty. Even a small dot.
  9. Guys really admire girls that they like even if they're not that much pretty.
  10. A guy finds ways to keep you off from linking with someone else.
  11. Girls' height doesn't really matter to a guy but her weight does!
  12. When a guy says he is going crazy about the girl. He really is.
  13. Guys like femininity not feebleness.
  14. A guy's friends knows everything about him. Use this to your advantage.
  15. Don't be biased. Try loving a guy without prejudice and you'll be surprised.
  16. Guys really think that girls are strange and have unpredictable decisions but still love them more.
  17. Any guy can handle his problems all by his own. He's just too stubborn to deal with it.
  18. Guys' weakest point is at the knee.
  19.  When a problem arises, a guy usually keeps himself cool but is already thinking of a way out.
  20. When a guy looks at you, either he's amazed of you or he's criticizing you.
  21. When you catch him cheating on you and he asks for a second chance, give it to him. But when you catch him again and he asks for another chance, ignore him.
  22. You can tell if a guy is really hurt or in pain when he cries in front of you!
  23. Guys seek for advice not from a guy but from a girl.
  24. Guys hate girls who overreact.
  25. Guys love you more than you love them if they are serious in your relationships.
Well, these were some funny facts about guys...
  1. Men like to barbequeMen will cook if danger is involved.
  2. Men like phones with lots of buttonsit makes them feel important.
  3. All men hate to hear, We need to talk about our relationship”.These seven words strike fear in the heart of even the Inspector General of Police.
  4. Men are sensitive in strange waysIf a man has built a camp fire and the last log does not burn, he will take it personally.
  5. All men think that they’re nice guys. Some of them are not. Ask disgruntled women for a list of names.
  6. Men dont get cellulite.
  7. Men have an easier time buying bathing suits. Woman have two types: depressing and more depressingMen have two types: nerdy and not nerdy.
  8. Men have higher body temperatures than women. If your heating goes out in winter, sleep next to a man. Men are like portable heaters that snore.
  9. Women take clothing much more seriously than men. Rarely does a man walk into a party and say “Oh my Gosh. Im so embarassed; get me out of here. There’s another man wearing a black tuxedo
  10. Most men hate to shopThat’s why the men’s department is usually on the first floor of a department store, two inches from the door.
  11. When four or more men get together, they talk abousports.
  12.  If a man says “I’ll call you” and if he doesn’t, he didnt forget, he didnt lose your number, he didnt die, he just didnt want to call you.
  13. Men accept compliments much better than women do. Example: “Daniel, you look great. Daniel: Thanks. On the other side: “Sarah, you look great.” Sarah: “I do? Must be the lighting
  14. Men are self confident because they grow up identifying with superheroes. Women have bad self-images because they grow up identifying with Barbie.
  15. When a woman tries on clothing from her closet that feels tight, she will assume she has gained weightWhen  man tries something from his closet that feels tight, he will assume the clothing has shrunk.

Wednesday, March 16, 2011

Terima kasih sangat-sangat la...

Wei..terima kasih sangat aku ucapkan kat orang
yang bertanggungjawab tok arrangekan table manner
kitorang untuk harini...wow..bahagia gila rasanye
benda tu cancel arini...tersangatla bahagianye..

Credit to that person la coz dah berjaya buat kitorang
rase sangat gembira dan bahagia tersangat-sangat..
Supposely aku nak balik harini coz kelas takde
tapi disebabkan ade table manner punye test malam
ni aku pun tak jadi balik and aku beli tiket tok balik
keesokan harinya...Aku dah rugi satu hari disebabkan
benda bodoh tu...kesilapan yang tak patut dilakukan..
Bodoh punya orang...
First time aku rase cam nak marah and mencarut-carut
kat sini..huh..tapi still lagi aku jaga bahasa aku...

Damn la...Banyak benda la leh buat kalau awal-awal
tahu benda tu  cancel...takde la rase cam orang bodoh
je sekarang ni and rase ditipu..
Kalau aku mampu buat post cam zahin wat dulu
memang aku dah buat dah and tujukan kat orang tersebut
kasi extreme sikit...hahaha...
But seriusly memang rase nak marah je...
Tapi takpela..Aku still ucapkan terima kasih yang tersangatla
sebab benda ni jadi...Thanx sebab BOOKING kat hotel tu...


Trip kelab mandarin..

Hari Sabtu lepas iaitu pada 12 march 2011, kelab mandarin UiTM
Pulau Pinang telah menganjurkan trip ke Pulau Pinang iaitu di pulau..
UiTM Pulau Pinang dekat seberang prai je, bukan dekat pulau tu..
So trip tersebut wajib disertai oleh pelajar-pelajar yang mengambil
subjek mandarin maka aku and housemate pun kena la pergi..
Memang aku rase excited gila nak pergi, taktahu la kenape..
Walaupun aku dah banyak kali pergi ke pulau tu tapi tetap rase
cam best je nak pergi...mugkin sebab trip pusing penang ni
adalah free so aku rase excited gila sampai aku tak tahu nak pakai
baju ape mase nak pergi tu..hahaha..kelakar gila...

Ada beberapa destinasi yang kitorang pergi..
Aku taknak cerita panjang, so aku letak gambar banyak-banyak ok..

Destinasi pertama : Taman Botani


ni mase turun dari bas kat taman botani


ni plak kat kolam yang dipenuhi teratai..



bersama laoshi mandarin kami..

Destinasi kedua : Kek Lok Si Temple


salah satu temple yang ada disitu..


taman yang sangat cantik..


bergambar bersama kambing..tahun kambingkan..hehe


mencapub sebentar..haha



Destinasi ketiga adalah di tokong ular tapi malangnye time tu semua
cam tengah penat so tak ambil gambar sangatla..
Lagipun cam geli sekejap tengok ular-ular yangg ade kat situ..
Destinasi terakhir pun tak amik gambar iaitu Queensbay mall..
Queensbay tu dah selalu sangat pergi so cam tak excited sangat la..hehe
Apa-apa pun memang bestla trip ni..dapat gak la kenal budak-budak
junior tourism yang sebelum ni tak berape nak kenal sangat..haha..
Sekerang ni tak sabar nak pergi langkawi plak..hehe



Sunday, March 13, 2011

Saya di hujung minggu..

Huh..sekarang baru la rase segala kepenatan hilang setelah 
pusing-pusing pulau semalam under kelab mandarin punye trip..
Pergi taman botani, kek lok si temple, tokong ular and lastly Queensbay..
Tapi sekarang tengah takde mood nak bercerita lagi pasal semalam..
Sekarang nak mengarut je ape yang aku rase nak mengarut..haha

Harini memang rase penat sangat..Semalam takde la buat ape sangat 
pun aku rase...setakat berjungle tracking and mendaki bukit di kek lok si 
temple tu apela sangat kan..nak tercabut gak la skru-skru di kakiku..:P...
Yela tu balik balik je terus pengsan kan...tapi nasib baik ade yang menghiburkan..
Ok la sikit sekarang..haha..ngada-ngada tol aku ni kan...

Hari ini memang dok umah je tak keluar mane-mane sebab aku malas gile 
nak keluar...makan pun takde selera...Selera makan aku dah hilang balik...
Camne la aku nak gemuk sikit cm ni...asyik takde selera nak makan je...
Aiyoo...susah cm ni..tak tercapai impianku ni...huhu

Satu arini aku berblogwalking je sambil dengar lagu-lagu korea..
Aku takde la minat sangat dengan lagu-lagu korea tapi tetiba je 
rase nak layan lagu-lagu korea plak harini..pelikkan..
antara lagu yang aku layan lagu-lagu:

1. Shock-mblaq
2. Y-mblaq
3. Fire-2ne1
4. Mystery-beast
5. The leaders-GD n CL

Kat atas tu antara lagu yang aku akan dengar setiap kali aku bukak 
laptop...Taktau la kenape aku addicted gila nak dengar sedangkan 
lagu lagu tu semua dah lama...tapi tetap nak dengar jugak..hehe
Sekarang lagu-lagu melayu jarang dah dengar...
Tapi aku sekarang selalu dengar lagu Itulah sayang versi baru...
Ain and pojan pelik je aku dengar lagu tu...yela lagu lama kan...
Tapi best pe bila dah diubah sikit...aku suka lirik baru die...

Video: Itulah sayang versi baru..(leh klik kat cni)

Tadi mase aku sibuk cari lagu-lagu yang aku nak dengar kat youtube,
tiba-tiba la terjumpa lagu favourite mymom...
Then rindu kat mymom...nak balik la...rase lama tak jumpa mama...
Huhu...tengok la nanti camne...Rase memang nak balik...
Kalau balik minggu ni leh la bawa barang-barang tok pergi langkawi 
for the next week..hehe...tak sabar rasenye...




Alhamdulillah la setakat ini, aku ngan family bahagia je..
Mymom dah makin sihat...Tak macam dulu sakit sampai kena stay kat
hospital...sedih sangat sampai aku nangis sorang-sorang kat bilik...
Aku bersyukur sangat aku dilahirkan dalam keluarga aku sekarang ni..
Bersyukur walaupun aku tak kaya, tapi aku still leh dapat ape yang aku nak..
Mydad plak tak pernah tak bagi kitorang makan...I really love them..
Adik beradik semua selalu support aku walau macam mane keadaan pun keadaan aku...

My family is the most important person in my life...
Tanpa diorang aku mesti tak dapat sampai ke uitm ni...
And aku tak membesar sihat seperti sekarang...
Oh...rindu gila dah aku ni kat diorang...And aku lame gila tak pergi 
jenguk kubur arwah nenek aku..satu-satunye nenek yang aku 
sempat kenal and bermesra dalam hidup aku ni...

Dunia blog banyak buat aku sedar banyak benda...
Banyak yang aku perlu berubah...And sedikit sebanyak 
perubahan aku disedarkan dari blog-blog yang aku bace...
Ade orang cakap dunia blog ni tak bagus...banyak perkara tak elok..
Tapi bagi aku, terpulang pada diri sendiri nak pilih yang mane baik
dan yang mane tak baik...masing-masing ade akal fikiran yang Allah 
dah bagi so guna sebaiknye...cari kebaikan dan bukan keburukan..
Aku sangat menentang bila orang kata blog ni sangat tak bagus...
Sebab aku dah berada dalam dunia ni, dan aku dah belaja banyak benda
walaupun aku tak la blogger yang famous..tapi aku tak kejar semua tu..

Aku nak cari ilmu, nak cari satu hobi baru yang sihat dan tak menyusahkan...
Daripada aku membuang mase lepak or buat benda yang tak elok 
layan blog lagi bagus...banyak kebaikannye cuma orang tak nampak je..
Sebagai contohla aku bagi...haritu kan Jepun dilanda tsunami,
tapi aku ni lambat sikit tahu sebab tak tengok tv, mase aku dok berblogwalking,
ade satu blog ni post entry pasal gempa bumi yang berlaku...
See, aku dapat info dari blog ni...Aku dapat tahu berita tu awal lagi sebelum 
kuar berita...semua gara-gara blog...so jangan nak cakap blog ni tak bagus..
Orang-orang yang kata blog sesuatu yang tak bagus sebab diorang 
tak cuba berada dalam dunia blog..kalau korang try baru korang tahu 
ape baik dan buruknye blog ni...

thanks to google images..




Thursday, March 10, 2011

Takleh tido...

Hm...jam dah kul 4.26 pg...aku still x tido 
lagi..knape yea???
X rase ngantok sgt pn...
Bukan kebiasaan aku tok x tdo time2 cm ni...
Tapi itulah yg terjadi skunk...


Tadi, mase teman myhousemate iaitu cik ain
g beli coolblog, rase tringin gle nk mkn
tutti frutty..tapi kat penang ni ade kat tesco sungai 2 je...
Aiyo...jauhnye...mmg harapan la nk mkn kan...
so cancel jela...
Kitrg g la mkn kat kedai makan sebelah 
petronas 2 je...tmpat fav kitrg..huhu...
Aku juz order bihun tomyam je coz xde slera
nak mkn nasi..xtau knape...


Abis je mkn trus balik...
Balik umah xtau nak wat pe aku menonton 
jela television tgk cte hantu kat tv3...
Terasa cm tv 2 tgk aku coz fikiran aku melayang
tah kemane mase tgk tv 2...
Byk sgt aku fikir malam ni...
Byk kata2 dr org2 yg rapat ngan aku bermain 
kat kepale aku ni...
wat aku rase serabut je...
Wat aku mula fikir bukan2 dan merepek ape yg x 
patut...contohnye update blog ngan 
entry yg tah pape ni...sengal je...


Aku xleh tdo ni pn sebab kan hal 2 la...
Masih aku x dapat lupakan...
Tbe2 aku jadi lapar and ain ngan baik atinye
bawak g mcd...mkn kat cne...
Ngan pojan skali...
Dok la kejap kat cne smbil smbg2...
Atleast aku dapat lupa sekejap ape yg aku 
fikir dari td...


Sekarang cm dah ngantok sikit so baik 
aku tdo sebelum aku fikir benda yg x sepatutnye aku 
fikirkan...
Nasib baik la esok xde kelas...good...:)