new

Wednesday, December 28, 2011

Serabut day 2..

Ok, ini entry sambungan kepada entry sebelum ni..
Aku ingat yang 'serabut day' aku habis setakat
entry yang aku tulis tadi rupanya bersambung daa..
Aku punya la bajet yang lepas je bos keluar aku jadi relax
la sikit takde kelam kabut sangat..
Rupanya lagi kelam kabut lagi adela..

Nak dijadikan cerita, tadi aku dengan officemate, merangkap
classmate aku which is Firdaus balik la sebab dah kul 5 petang..
Kena tutup office la kan, elok-elok je sampai bilik and dok
landing atas katil aku yang empuk ni then dapat call
dari Firdaus, bos call suruh masuk ofis balik coz ada
something urgent.. Gila la, nasib baik aku tak salin baju lagi..
Terus je pergi ofis balik, nasib la dekat...

Tapi nasib baik la kan ada budak tu which is my mickey mouse
teman saya all the time...
Dia sanggup teman sebab semalam marah kita la tu sebab balas mesej
lambat sangat sampai kita nangis..
Mesti rasa bersalah..hakhak...
Jangan marah ek budak bucuk..:p
Actually, dalam entry lepas kan ada cakap pasal budak nakal
yang marah aku tu kan, ni nak citer pasal dia la ni..
I just call him mickey..
Kenapa panggil dia mickey, biar aku and dia je tahu..haha

Semalam kan aku notice yang mickey ni lepas baca entry aku yang ni.
bila aku lambat je balas mesej dia terus call...
Haish, sebelum ni takde pun.. jarang je..haha
Mesti terasa dengan entry tu kan encik mickey..:p
Just nak cakap thanks je kat mickey sebab teman
dan bagi saya semangat untuk teruskan hidup ni..
Temankan saya masa saya down and paling penting
selama hampir 3 tahun kenal, awak tak pernah jemu layan saya..
Thanks so much la mickey..^_^
Awak tak macam lelaki yang saya cakap dalam entry saya
yang sebelum ni..hehe..

Tapi semalam awak nakal la mickey,
buat saya nangis sorang-sorang..
So saya nak denda belanja saya makan secret resepi..:p
Haha.. gurau jela..

The truth is mickey banyak up kan saya bila saya down..
Dia tahan perangai saya yang kadang-kadang emo
tak tentu pasal and suka buat keputusan sendiri..
Dia juga tempat saya mengadu banyak benda..
U r such a good person as nak compare dengan orang
lain yang hanya tahu berkawan tapi tak pernah ambil berat..
Orang lain biasanya just gembira bersama je,
bila kita tengah susah tak pernah nak ambil tahu..
Kalau bagitahu pun buat macam tak tahu pape je..
But mickey tak macam tu.. Dia selalu ambil berat,
saya selesa bercerita dengan awak..
Selesa dengar pendapat awak..

Saya admit yang saya selalu down sebabkan masalah
yang selalu berlaku di sekeliling saya terutama soal hati dan perasaan..
Tapi awak selalu ada untuk saya luahkan dan awak sentiasa
ceriakan saya.. Thanks mickey, awak nakal tapi awak baik..
^__^

mickey, ingat ni tak??? ^__^

1 comment:

M.H.M.Z said...

Miera, selamat tahun baru :)